Bericht aan de expeditieleden

Woensdag, den eersten April van het jaar 2014.

Het is zo ver! Na maanden van voorbereidingen varen we eindelijk uit! We hebben nog nooit met zoveel groepen zeevarenden gezamenlijk het ruime sop gekozen. Deze expeditie, die nu op het punt staat rond de wereld te zeilen, is de grootste en meest diverse ooit.

Ondanks alle zorgvuldige voorbereidingen werd nog bijna roet in het eten gegooid door een lokale journalist, genaamd Miep Tiepstra. Zij beweert bronnen te hebben die voorspellen dat wij over enkele weken getroffen worden door een zware storm! Hoewel ikzelf dat soort ongefundeerde voorspellingen niet geloof, zorgde het wel voor grote onrust onder de bemanning. Het heeft moeite gekost om die onrust weg te nemen, maar het is gelukt.

Expeditieleden, vandaag varen wij uit. Ik verwacht u allen op 28 mei om 17.00 uur terug te zien aan de oevers van het Paterswoldse meer om voorraden in te slaan. Naar verwachting kunnen wij op zondag 1 juni omstreeks 12.00 uur onze expeditie vervolgen.Actuele weerberichten en nadere orders bereiken u via www.nowaka.nl.

Ik wens u allen een behouden vaart!

Christofelina Columbiana, expeditieleider

Reacties zijn gesloten.