Kom naar de Olympus en wordt almachtig

Zeus is het zat! De tijd is gekomen dat Zeus, onze oppergod die over hemel en aarde regeert, die bliksems werpt en stormen ontketent, heeft besloten om met pensioen te gaan. Na zich eeuwen over de mensheid en de goden te hebben ontfermd wil hij zich niet langer bemoeien met aardse zaken. Hij trekt zich terug op zijn 3000m hoge berg Olympus ten zuiden van Groningen, om tot in de eeuwigheid te genieten in het door hemzelf geschapen paradijs. Dit betekent dat er een vacature als almachtige oppergod vrijkomt. Wie kan de taak van Zeus het beste overnemen? In eerste instantie dacht Zeus natuurlijk aan één van zijn kinderen, deze bleken echter niet geschikt hiervoor. Nu zoekt Zeus een bevolkingsgroep die zowel wijs als dapper is, rechtvaardig doch strijdlustig, moedig doch meedogend. Uit elke bevolkingsgroep zullen afgevaardigden komen die zullen trachten te bewijzen dat zij de lasten en lusten van totale macht aan kunnen… Daar zijn jullie natuurlijk ook voor uitgenodigd!

De volgende kandidaten worden verwacht:

 • Filosofen (Bestevaer)
 • Krijgers (Bevers)
 • Handelaren (Fivel)
 • Atleten (Trappers)
 • Musici (Impeesa)
 • Zeelui (Nicolaas)

Zij zullen worden uitgedaagd door:

 • Aphrodite (Godin van de liefde)
 • Poseidon (God van de zee en het weer)
 • Ares (God van de oorlog)
 • Dyonisos (Godin van de bedwelming)
 • Artemis (Godin van de jacht)
 • Apollo (God van muziek en cultuur)

Kortom… Zeil op 1 juni omstreeks 17:00 naar Troje aan het Paterswoldse meer om te strijden voor deze unieke positie als almachtige heerser. Op 5 juni omstreeks 12:00 zal Zeus jullie vragen, met of zonder de macht, weer weg te varen zodat hij eindelijk kan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Reacties zijn gesloten.